Tänkvärt

Skriver här ett litet stycke ifrån den där braiga boken jag läst nyss.
Mycket tänkvärt tycker jag.

De flesta människor reagerar på ett invant sätt, utan att tänka på hur de reagerar. Inse att du kan välja hur du reagerar på allting i universum. När människor har tidsgränser, börjar vissa att rusa runt och försöka skynda på allting i sitt liv.
Andra reagerar med att förhala och färdigställa i sista minuten. Åter andra reagerar med att bli deprimerade och känna att uppgiften är dem övermäktig.
De lyssnar då på den inre rösten, som talar om för dem, att de aldrig kommer att klara det. Du är fri att välja.
Vill du reagera så att du känner dig själv misslyckad och värdelös eller vill du reagera på ett sätt, som gynnar din självtillit och självkänsla?
Andra människor reagerar mot dig så som deras föreställningar och uppfattningar föreskriver. Styrka innebär att veta att du har ett val. Du behöver inte förändra andra människor, du kan däremot förändra dina reaktioner mot dem.
När du väljer att känna dej lyckad och värdefull, är du inte beroende av att andra agerar på ett visst sätt för att du ska må bra. Innan du kan attrahera människor som stödjer, uppskattar och visar dig tacksamhet, måste du välja att visa detta mot dig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0